Polisi Facebook Messenger 2019 Yang Wajib Anda Tahu

Polisi Facebook Messenger 2019 Yang Wajib Anda Tahu

Update Oktober 2019 Ada perubahan polisi yang bakal berlaku bermula dari 15 January 2020. Apakah perubahan tersebut? Standard Messaging Jika dulu, kita mempunyai 24+1 polisi untuk menghantar mesej kepada prospek di messenger. Untuk polisi terbaru, business yang mempunyai tempoh masa 24 jam sahaja untuk menghantar mesej kepada prospek di messenger. Mesej yang di hantar di […]

Kemaskini Terbaru Facebook mengenai Instagram, Messenger dan WhatsApp di F8 2019

Kemaskini Terbaru Facebook mengenai Instagram, Messenger dan WhatsApp di F8 2019

Jika anda berminat menengati kemaskini terbaru Facebook pada tahun 2019, teruskan membaca. F8 adalah acara tahunan bagi pembangun perisian (developer) Facebook dan pada tahun ini ia diadakan di San Jose, California. Kali ini, terdapat beberapa kemaskini yang agak kritikal untuk Facebook, Instagram, Messenger dan WhatsApp. Jika anda menggunakan platform Facebook ini sebagai salah satu medium […]

Facebook Ads : Pemantauan Iklan Menggunakan Ads Manager

Facebook Ads : Pemantauan Iklan Menggunakan Ads Manager

Kali ini saya nak share cara pemantauan iklan atau monitoring menggunakan ads manager yang saya selalu guna. Dulu pernah post, tapi kali ni saya update sikit dan saya rasa lebih selesa. Kalau post yang terdahulu, boleh baca dekat sini. Monitoring ni saya akan buat everyday untuk tengok how far we’re doing in term of ads […]

Facebook Delivery Insight – Petanda Iklan Tepu (Ads Fatigue)

Facebook Delivery Insight - Petanda Iklan Tepu (Ads Fatigue)

Kembali bersua kita di dalam blog ini. Kali ni saya nak explain mengenai iklan tepu atau iklan mual ataupun iklan apa lagi? Macam-macam lah. So ada orang kata bila takde lead. Ada orang kata bila frequency dah naik. Ada orang kita bila dah 3 bulan atau 6 bulan, iklan mula tepu. Ada yang kata bila […]

Cara Mudah Untuk Pantau Prestasi Iklan Facebook

Cara Mudah Untuk Pantau Prestasi Iklan Facebook

Dengan kata lain, cara mudah untuk monitor facebook ads performance. Di dalam post sebelum ini, ada saya sentuh pasal metrik-metrik penting Facebook ads. Ini bergantung kepada jenis campaign yang kita buat. Boleh baca di sini. Kali ini saya nak share care mudah untuk pantau iklan Facebook menggunakan Facebook Ads Manager mobile app. Boleh dapatkan di […]

Cara Untuk Pastikan Facebook Pixel Berfungsi

Cara Untuk Pastikan Facebook Pixel Berfungsi

Post sebelum ini saya bercerita mengenai konsep retargeting menggunakan Facebook Pixel. Anda boleh merangka kempen pemasaran anda dan target semula web visitor anda yang terdahulu sehingga 365 hari sebelumnya. Boleh rujuk post ini. Kali ini saya nak tunjuk cara nak pastikan Pixel berfungsi dengan mudah (setelah anda masukkan code Pixel tracking di website anda) #1 […]