Track Elementor Form Submission Using Google Tag In 5 Simple Steps

Track Elementor Form Submission Using Google Tag In 5 Simple Steps

There are many ways to track form submission or subscribe activity. Either redirect to Thank You page after user submit the email or you can use event tracking. In this guide, I’m going to share on event tracking. This is going to be a short guide on how to track Elementor form submission. End goal […]

Google Ads : Tingkatkan Bid Iklan Kepada Web Visitor

Google Ads : Tingkatkan Bid Iklan Kepada Web Visitor

Ini ilmu baru yang saya dapat dari Google Ads Specialist semalam. So saya nak share terus cara nak buat. Simple je benda ni.   #Step 1 : Include Audience On Campaign level, klik pada Audience   #Step 2 : Add Audience #Step 3 : Edit Audience Select observation.  Pastu select “How they have interacted with […]

NEO #001 – Ecommerce Campaign Setup

Blog post untuk ecom ni saya nak buat macam journal. So saya nak cerita apa saya buat, apa saya belajar. So mungkin tak ada lesson learn atau apa. Cuma saya nak rekod apa saya buat, supaya kalau satu hari nanti saya berjaya, saya boleh replay semula kesilapan saya. Mungkin rakan-rakan yg lain pun dapat belajar […]

Cara Daftar My Google Business

Sebelum kita cerita lebih lanjut cara daftar My Google Business ni jom discuss pasal benefits dia. Apa faedah yang anda bakal dapat kalau daftar di My Google Business? Memudahkan pencarian customer atau prospek anda Anda boleh letak details anda seperti opening hours, contact dan juga free website Customer atau prospek boleh meninggalkan review – high […]

Ketahui Source Traffic Website Anda Menggunakan Google Analaytics

Di dalam GA, salah satu analytics yang sangat berguna dan penting adalah Acquisition. Report acquisition ni menunjukkan dari mana visitor jumpa web anda (Google, Social Media, Referrals etc). Ia penting untuk kita fahami kerana kita boleh kaji dan tahu channel manakah yang berupaya untuk drive visitor kepada web kita dan macam mana untuk kita scale […]

WooCommerce : Cara Register User Dari Front & Back End

Ada 2 cara untuk register user dari front end dan back end. Kalini ni saya akan tunjuk cara-cara nak register user. Front-end ni biasanya pelanggan kita yang buat sendiri. Back-end pula kita yang tolong register on their behalf. FRONT-END USER REGISTRATION #1 Pergi ke My-Account page. Selalunya http://domain.com/my-account domain.com tu ganti dengan domain anda lah. […]