fbpx

eCommerce

Google Ads : Tingkatkan Bid Iklan Kepada Web Visitor

Ini ilmu baru yang saya dapat dari Google Ads Specialist semalam. So saya nak share terus cara nak buat. Simple je benda ni.   #Step 1 : Include Audience On Campaign level, klik pada Audience   #Step 2 : Add Audience #Step 3 : Edit Audience Select observation.  Pastu select “How they have interacted with …

Google Ads : Tingkatkan Bid Iklan Kepada Web Visitor Read More »

NEO #001 – Ecommerce Campaign Setup

Blog post untuk ecom ni saya nak buat macam journal. So saya nak cerita apa saya buat, apa saya belajar. So mungkin tak ada lesson learn atau apa. Cuma saya nak rekod apa saya buat, supaya kalau satu hari nanti saya berjaya, saya boleh replay semula kesilapan saya. Mungkin rakan-rakan yg lain pun dapat belajar …

NEO #001 – Ecommerce Campaign Setup Read More »

Cara Daftar My Google Business

Sebelum kita cerita lebih lanjut cara daftar My Google Business ni jom discuss pasal benefits dia. Apa faedah yang anda bakal dapat kalau daftar di My Google Business? Memudahkan pencarian customer atau prospek anda Anda boleh letak details anda seperti opening hours, contact dan juga free website Customer atau prospek boleh meninggalkan review – high …

Cara Daftar My Google Business Read More »

Ketahui Source Traffic Website Anda Menggunakan Google Analaytics

Di dalam GA, salah satu analytics yang sangat berguna dan penting adalah Acquisition. Report acquisition ni menunjukkan dari mana visitor jumpa web anda (Google, Social Media, Referrals etc). Ia penting untuk kita fahami kerana kita boleh kaji dan tahu channel manakah yang berupaya untuk drive visitor kepada web kita dan macam mana untuk kita scale …

Ketahui Source Traffic Website Anda Menggunakan Google Analaytics Read More »

WooCommerce : Cara Register User Dari Front & Back End

Ada 2 cara untuk register user dari front end dan back end. Kalini ni saya akan tunjuk cara-cara nak register user. Front-end ni biasanya pelanggan kita yang buat sendiri. Back-end pula kita yang tolong register on their behalf. FRONT-END USER REGISTRATION #1 Pergi ke My-Account page. Selalunya http://domain.com/my-account domain.com tu ganti dengan domain anda lah. …

WooCommerce : Cara Register User Dari Front & Back End Read More »

4 Sebab Kenapa Business Anda Perlu Ada eCommerce

Dari sekecil-kecil dan sebesar-besar business entity,dunia eCommerce tidak pernah mengecil. Ia semakin membesar sepanjang tahun kerana, awareness dan kemudahan membeli dalam talian ni tidaklah sepayah macam dulu-dulu kala. Mengikut The Star,peningkatan eCommerce sejak tahun 2000 sehingga kini, eCommerce sudah menjadi pasaran seluas RM24.6 billion Ramai yang spend beribu-ribu di Lazada, Shopee. Pelik juga. Kalau kita …

4 Sebab Kenapa Business Anda Perlu Ada eCommerce Read More »

Subscribe now

Join our mailing list to receive premium tips & trick to automate and increase your sales!